Wszystkich miłośników gotowania zachęcamy do udziału w konkursie Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi: „Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję”. Stwórz własne danie, zgodne z ideą niemarnowania żywności, prześlij przepis i zdjęcie. Nagrody czekają!
Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do 17 maja 2020 r. na zasadach wskazanych w Regulaminie.
Regulamin oraz pozostałe szczegóły dotyczące konkursu dostępne są na stronie organizatora: folkodnowa.pl/
„Przednówek.
Kiedy gotuję, to nie marnuję” – to konkurs na przepis kulinarny z
wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z
innego posiłku.
Celem
konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności
oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię. To także zachęta do
korzystania z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem
gospodarstw domowych i popularyzacja przepisów na jak najszersze
wykorzystanie produktów.
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął konkurs patronatem honorowym.
źródło: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Autor: Krzysztof Celiński, 2020-05-04, 14:11